Dijital Medya

Medyada Biz

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ


8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ



Ayşe Turan Makalesi 

Ayşe Turan Elektronik Sigara Kullanıcılarının Demografik Özellikleri (tıklayınız)
Ayşe Turan Makale.png




Seyhan Devlet Hastanesinden Otizmli Çocuğu Olan Ailelere Yönelik Örnek Uygulama

 

WhatsApp Image 2022-12-21 at 09.42.05.jpeg

Seyhan Devlet hastanesi ülke genelinde Sağlık kurulu raporu almak isteyen otizmli bireylere öncelik hakkı tanıyarak  bir ilke imza attı. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Otizmle Barış Derneği Başkanı Dursun İZGİ ;Otizmli bireylerin sağlık kurulu raporu almak yada yenilemek istediklerinde randevu tarihinin ileri tarihlere verilmesi sağlık kurulu raporu için poliklinik muayenelerinde bekleme sürelerinin uzaması sağlık kurulu raporu alma işleminin aileler için tam bir işkenceye dönüştüğü ifade etti. Konu ile ilgili ziyaret ettikleri Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Sevdiye  Acele ile  Otizmli bireylerin davranış problemleri nedeniyle hayatlarını kolaylaştırmak adına neler yapılabileceği konusunda bir toplantı gerçekleştirdiklerini  ve  toplantı neticesinde ülke genelinde emsal teşkil edecek otizmli bireylerin rapor alma süreçlerini kolaylaştıracak bir ilke imza atıldığını ifade etti. Otizm konusuna hakim ve bu konuda çok hassas olan Uzm. Dr. Sevdiye Acele konuya ivedi bir şekilde çözüm getirdi. Hastaneye başvuran otizmli bireyin ailesinin  öncelik hakkının olduğu bir evrakı Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Sevdiye  Aceleden alan aile önce kurula sonrada polikliniklerdeki işlemlerini kısa sürede bitirerek otizmli bireyin en kısa sürede hastanede rapor işlemini tamamladığını  ifade etti. Yapılan uygulamadan memnuniyeti dile getiren Dernek Başkanı Dursun İzgi ve yönetim kurulu üyeleri Seyhan Devlet Hastanesi Başhekimi Opr Dr Güney Cem Bülbüloğlu'nu ziyaret ederek konuya duyarlılıklarin dan dolayı teşekkür ettiler. Aynı zamanda Dernek Başkanı Dursun İzgi ve yönetim kurulu üyeleri Derneklerinin  yürütme kurulu üyesi olduğu Türkiye Otizm Meclisi adına bu uygulamayı başlatan Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Sevdiye  Acele ’ye  teşekkür ederek bir plaket takdim ettiler.


Adana'da Müftü Mehmet Taşcı’dan Anlamlı Ziyaret


Müftü.png




WhatsApp Image 2022-06-02 at 11.43.19.jpeg
WhatsApp Image 2022-06-02 at 11.43.18.jpeg
WhatsApp Image 2022-06-02 at 11.43.18 (2).jpeg
WhatsApp Image 2022-06-02 at 11.43.18 (1).jpeg
WhatsApp Image 2022-06-02 at 11.43.17.jpeg
WhatsApp Image 2022-06-02 at 11.43.17 (1).jpeg
WhatsApp Image 2022-06-02 at 11.43.15.jpeg






Sigara Bırakma.jpeg





WhatsApp Image 2022-02-09 at 12.13.38.jpeg




VALİ ELBAN’DAN YENİ YIL ZİYARETİ

03 Ocak 2022
 
  • 15.jpg
  • 14-_2_.jpg
  • 14.jpg
  • 15-_2_.jpg
  • 13-_2_.jpg

Seyhan Devlet Hastanesinde tedavi gören hastalara geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Elban, “Bu güzel günü hastanede geçirmek durumunda kalan hemşehrilerimizin yeni yıllarını kutluyor, aileleriyle birlikte sağlık ve huzur dolu bir yıl temenni ediyorum.” dedi.

Hasta yakınlarıyla da sohbet eden Vali Elban, daha sonra hastane yönetiminden hastanenin genel durumu hakkında bilgi aldı.





Koronavirüs
 ile mücadelede başarılıyız

Koronavirüs ile mücadelede başarılıyız

Seyhan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Güney Cem Bülbüloğlu, Koronavirüs sürecinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve güçlü sağlık ordusu ile birlikte salgına başarılı bir şekilde tepki verdiklerini belirtti

Adana'da Seyhan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Güney Cem Bülbüloğlu, hastanelerinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde de etkin şekilde sağlık hizmetini sürdürdüğünü söyledi. Hastanelerinin altyapı, donanım, kalite ve üstün teknik özelliklerine sahip ameliyathaneleri, yoğun bakımlarıyla Kovid-19'luların yanı sıra diğer hastalara da en üst düzeyde sağlık hizmeti sunduğunu vurgulayan Op. Dr. Bülbüloğlu, doluluk oranlarına rağmen hiçbir hastayı tedaviden mahrum bırakmadıklarını ifade etti.

ÇOK DONANIMLI BİR ÜLKEYİZ
Koronavirüs sürecinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve güçlü sağlık ordusu ile birlikte salgına başarılı bir şekilde tepki verdiklerini belirten Op. Dr. Bülbüloğlu, "Sağlıkta güçlü bir altyapıya sahibiz. Doktorlarımız, hemşirelerimiz kısaca bütün sağlık çalışanlarımız ve ekipmanlarımızla çok donanımlı bir ülkeyiz. Bununla birlikte en az kayıpla en iyi şekilde bu zorlu süreci yürüttüğümüzü düşünüyorum" şeklinde konuştu. Salgının doğası gereği Adana olarak pikler yaşadıklarını ifade eden Başhekim Op. Dr. Güney Cem Bülbüloğlu, "Bu piklerle birlikte hastalarımıza en iyi sağlık hizmetini verdiğimizi düşünüyoruz. Çok gelişmiş dediğimiz Avrupa ülkelerinde sokakta hastaların tedavi edilemeyip yaşamını yitirdiklerini gördük. ABD'de de aynı şekilde. Biz böyle bir duruma kesinlikle rastlamadık. Devletimizin bize verdiği imkanlarla sağlık çalışanlarımızın özverisi ile her zaman için yoğun bakımlık hastaları yoğun bakıma servislik hastaları servise yatırmayı başardık" dedi "Maske, mesafe ve hijyen kurallarına önem vermeliyiz" diye konuşan Başhekim Bülbüloğlu, "Bakanımızın Fahrettin Koca'nın açıkladığı gibi Adana bir dönem hızlı vaka artışı gösteren iller arasında yer aldı. Bunun tekrar olmaması için vatandaşlarımızın maske mesafe ve hijyen kurullarına önem vermesi gerekiyor" dedi. Seyhan Devlet Hastanesi'nin Adana'da en fazla hasta yoğunluğu yaşayan hastanelerin başında geldiğini ifade eden Bülbüloğlu, "805 yatak kapasitemizle 100 kovid yoğun bakım ve 40 kovid dışı yoğun bakım odamızla gelen hasatlarımızın hiçbirini geri çevirmedik. Servislerimizde sıkıntı yaşamadık. Hastalarımıza zamanında müdahale ettik. Burada Sağlık Bakanlığımızın ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün katkısı çok büyük oldu" dedi.

AŞINIZI MUTLAKA YAPTIRIN

Koronavirüs aşısı konusunu da değinen Op. Dr. Güney Cem Bülbüloğlu, "Biz Sağlık Bakanlığımızın ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün talimatıyla aşıda bütün hazırlık aşamasını tamamladık. Bakanımızın 'aşı başlıyor' talimatı ile aşıları yapmaya hazırız. Hızlı bir şekilde aşılar gelmeye devam edecek. Bizim ülkemizin geliştirdiği yerli ve milli aşılarla birlikte nüfussumuzun yüzde 60'ı kadar insanda antikor oluşturabilirsek bilimsel olarak hastalığın önünü kesmiş oluyoruz" dedi. Bülbüloğlu, "Hızlı bir şekilde aşılama yapar ve tedbirleri elden bırakmaz isek yaza doğru bu salgını kontrol altına almış oluruz diye düşünüyoruz. Maske mesafe ve hijyen kullarına uymaya devam edelim" dedi.

Hastanede tedavi gören çocuklardan resim sergisi

 
Hastanede tedavi gören çocuklardan resim sergisi
  •  

Adana Seyhan Devlet Hastanesi’ne bağlı Meydan Çocuk Hastanesi yerleşkesinde, tedavi gören çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı 1 gün öncesinden kutladı. Hastanede tedavi gören çocukların yaptığı resim sergisi de büyük beğeni topladı.

Sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği sergi hastane yönetimi tarafından organize edildi. Miniklerin sergisini gezen Adana İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar, onlarla sohbet etti. Müdür Nacar, "Yavrularımız hastanede de olsa bayramlarını mutlu geçirmeleri için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Onlar bizim geleceğimiz. Hepsinin emeğine yüreğine sağlık" dedi.

Etkinliğe katılan palyaçolar ile unutulmaz günler geçiren çocuklara daha sonra zekâ oyunları, boyama kitapları, boyama seti, bayrak, balon yanında isimleri yazılı bardak kupa hediye edildi.





Adana’da "menopoz okulu" açıldı Bu okula sadece kadınlar girebiliyor Adana'da Seyhan Devlet Hastanesi Marsa Kadın Hastalıkları ve Doğum Ek Hizmet Binası bünyesinde ‘menopoz okulu’ açıldı Seyhan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Güney Cem Bülbüloğlu: “Kadınlarımızın hayatı bizim için çok önemli”

 85792909_620x410.jpg 






Adana'da Seyhan Devlet Hastanesi Marsa Kadın Hastalıkları ve Doğum Ek Hizmet Binası bünyesinde 10 ay önce açılan Relaktasyon Polikliniği sayesinde binlerce anne emzirme sorununa çözüm buldu.
 relektasyon.jpg 

Doğum yapan annelerin en büyük kabusu strese bağlı sütün kesilmesi. Adana’da birçok anne bebeğini emziremediği için doktorlara danışınca Seyhan Devlet Hastanesi Marsa Kadın Hastalıkları ve Doğum Ek Hizmet Binası bünyesinde 10 ay önce Relaktasyon Polikliniği açıldı. 7 gün 24 saat hem yüz yüze hem de '05423350401' numaralı telefondan hizmet veren poliklinik, binlerce annenin bebeğini yeniden emzirebilmesini sağladı.
Uygulamada, silikon beslenme pompası annenin göğsüne bağlanarak enjektör ile üstten mama veriliyor. Bu sırada bebek sütün anneden geldiğini düşünerek emmeye başlıyor ve bebek emdikçe süt kanalları uyarılarak süt üretimi yeniden başlıyor.

“Eğitimler düzenliyoruz”
Relaktasyon Polikliniği'nde görevli ebe Neriman Özcan, “Emzirmenin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için kurduğumuz bir poliklinik burası. Emzirme ile ilgili problem yaşayan annelere yüz yüze emzirmeyle ilgili ne tür problemler yaşadığını tespit ederek eğitimler düzenliyoruz. Daha sonra kontrollerimiz oluyor ve hasta başarılı emzirmeyi sağlayana dek eğitimlerimiz sürüyor” diye konuştu.

“Anneler mutlu ayrılıyorlar”
10 ayda hiç başarısız olmadıklarını belirten Özcan, “Emzirmek çok basit gibi görünen ama çok zor bir süreçtir. Annelerde hayal kırıklığı, bebeklerine yetememe gibi sorunlarla karşılaşarak ümitlerini yitirmiş bir şekilde bize geliyorlar. Biz bunun bu şekilde olmadığını motive ederek hastaya bunların gerçekleşebileceğini anlatıyoruz ve işin fiziksel kısmından bahsediyoruz. Emzirmek annenin bebeğine vereceği en güzel hediye olduğu için buradan anneler hep mutlu ayrılıyorlar” ifadelerini kullandı.

“Anne sütü çok değerli”
Şu ana kadar 605 anneye poliklinikte yüz yüze hizmet verdiklerini ancak 7 gün 24 saat boyunca cep telefonu üzerinden binlerce anneye yardımcı olduklarını kaydeden Neriman Özcan, daha sonra şunları söyledi:
“İl dışından da çok talep geliyor. Cep telefonu üzerinden de çok anneye yardımcı oluyoruz. Çok mutlu anneler böyle bir destek olduğu için. Gerçekten anne sütü çok değerli ve kıymetli bir besin ögesi. Her annenin bebeğine vermek istediği kıymetli bir ürün. O yüzden anneler mutlu olduğu için bizler de mutlu oluyoruz.”
Öte yandan, poliklinik sayesinde bebeğini emziren anneler, görevlilerin hazırladığı ‘anı defteri’ne teşekkürlerini yazıyor.

 





 


Seyhan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halil Nacar, Adana İl Sağlık Müdürü oldu

 
Seyhan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halil Nacar, Adana İl Sağlık Müdürü oldu
  • ABONE OL

Seyhan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halil Nacar, Adana İl Sağlık Müdürlüğü görevine atandı.Adana Seyhan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halil Nacar, Dr. Ahmet Özer’in yerine Adana İl Sağlık Müdürü olarak atandı. Uzun süredir çeşitli hastanelerde yöneticilik ve başhekimlik görevlerinde bulunan Nacar, başarılı çalışmalarla dikkatleri üzerine çekmişti.Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Nacar, uzmanlığını Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Anestezi ve Reanimasyon bölümünde aldı. Dörtyol Devlet Hastanesi acil servis hekimliği, Dörtyol Devlet Hastanesi diyaliz merkezi sorumlu hekimliği, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi...

Seyhan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halil Nacar, Adana İl Sağlık Müdürlüğü görevine atandı.
Adana Seyhan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halil Nacar, Dr. Ahmet Özer’in yerine Adana İl Sağlık Müdürü olarak atandı. Uzun süredir çeşitli hastanelerde yöneticilik ve başhekimlik görevlerinde bulunan Nacar, başarılı çalışmalarla dikkatleri üzerine çekmişti.
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Nacar, uzmanlığını Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Anestezi ve Reanimasyon bölümünde aldı. Dörtyol Devlet Hastanesi acil servis hekimliği, Dörtyol Devlet Hastanesi diyaliz merkezi sorumlu hekimliği, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi anestezi asistanlığı, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi anestezi kliniği ve ameliyathane idari sorumluluğu ve son olarak da Adana Seyhan Devlet Hastanesi Başhekimliği görevini yürütüyordu.




Hasta ve yakınlarına palyatif bakım desteği


Ülkemizde sağlık alanında yaşanan devrimin en güzel örneklerinden bir olan palyatif bakım hizmeti alkış alıyor. En zor durumdaki hastalar ve yakınları moral buluyor

Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi bünyesinde 2016 yılında hizmet vermeye başlayan Palyatif Bakım Merkezi, kısa sürede vatandaşların ilgi odağı haline geldi. Sağlık durumu ağır olan, Alzheimer ve kanserin son evrelerini yaşayan hastaların son dönemlerini huzur içinde geçirmelerini sağlamak amacıyla kurulan palyatif bakım merkezleri, hasta yakınlarına da destek oluyor, moral veriyor.

2016'DA HİZMETE GİRDİ
Adana'da faaliyet gösteren palyatif bakım merkezinin ilk hastasını 20 Aralık 2016'da kabul ettiğini açıklayan Uzman Dr. Gülay Ortoğlu, "20 yatak kapasiteli merkezimizde 11 hemşirenin yanı sıra her hastanın beslenmesini değerlendiren diyetisyen, hem hastaya hem de hasta yakınına psikolojik destek veren psikologumuz, fizyoterapist ve sosyal hizmet uzmanımız ile din görevlilerimiz var. Bazen aile dua edilmesini ve rahatlatılmasını istiyor. Dini sorularına açıklayıcı bilgiler veriyor" dedi.

TÜRKİYE YENİ TANIŞTI
Palyatif bakım hizmetinin Avrupa'da uzun yıllar önce hayata geçtiğini, ülkemizin ise 2010 yılında bu kavramla tanıştığını anlatan Ortoğlu, "Palyatif tedavi en çok onkolojide kullanılıyordu. Hastanelerde onkoloji servisleri yetmiyordu. Artık tıbbi olarak yapılacak bir şey kalmayan hastalar evlerine yollanıyordu. Bu dönem hastalar ve yakınları için çok zor geçiyordu. İşte biz de bu zor dönemde hastalar ve yakınlarına destek oluyoruz. Tedavi sürecine aileleri de dahil ediyoruz" diye konuştu.

ALMANYA'DAN İLERİDE
Palyatif bakım merkezleri sayesinde yoğum bakım servislerinin yükünün azaltıldığını kaydeden Ortoğlu, şöyle konuştu: "Hastamız evde yaşar hale gelir ve de aile gerekli eğitimleri alıp onları yapacak olgunluğa ulaşırsa taburcu ediyoruz. Gerek hastalar gerekse yakınları verdiğimiz hizmetten çok memnun. Almanya'da palyatif hemşire olan bir hastamızın yakını verdiğimiz hizmeti gördüğünde şaşırdı. Ülkemizde verilen hizmetin Almanya'dan daha iyi boyutta olduğunu söyledi."

AİLE ORTAMINDAN FARKSIZ
Pankreas kanseri olan 64 yaşındaki babası Nihat Alıç'ı Palyatif Bakım Merkezi'ne getiren Burcu Alıç duygularını şöyle anlattı: Buraya ilk geldiğimizde babam hiç konuşamıyordu, hareket edemiyor ve yemek yiyemiyordu. Şimdi konuşabiliyor, yemeğini rahatça yiyebiliyor. Burada verilen sağlık hizmetiyle sağlığında iyileşmeler oldu. Gerek babamın gerekse benim moralim düzeldi. Normal tedavinin yanında manevi destek de alıyoruz. Burada bir aile ortamı oluşmuş. Babamın doktoru, böyle bir hizmetin verildiğini söylediğinde önce inanamadım. Sonra bunun gerçek olduğunu gördüm.

DÖRT DÖRTLÜK HİZMET
Beş yıldır Alzheimer hastası olan annesi Fatma Bayram'ın bakımını güçlükle yaptıklarını söyleyen Kerim Bayram, "Annem 85 yaşında. Evde bakmamız o kadar zor oluyordu ki. Bu merkezin varlığından haberim oldu. Annemi buraya yatırdım. Çok kısa sürede kendini toparladı. Hatta bizi tanımaya başladı ve sohbetler ediyoruz. Böyle bir hizmeti bize sunan sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve AK Parti hükümetine teşekkür ediyorum. Allah devletimizden, buradaki personelden razı olsun. Dört dörtlük bir hizmet veriliyor. Bu hizmetlerin devamı için oyumuz evet.

PALYATİF BAKIM NEDİR?
Dünya Sağlık Örgütü 2002'de palyatif bakımı şöyle tanımlamıştır: Yaşamı tehdit eden hastalıklardan kaynaklanan problemler ile karşılaşan hastaların ve hasta yakınlarının yaşam kalitesini, başta ağrı olmak üzere tüm fiziksel, psikososyal ve ruhsal problemlerin erken tespit edilerek ve etkili değerlendirmeler yapılarak önlenmesi veya giderilmesi yolları ile arttıran bir yaklaşımdır.

       

 

07 Ocak 2025